Opties voor hosting domeinnaam en e-mail

Rob Hoeijmakers

Naast een website via Squarespace wil je waarschijnlijk een persoonlijke domeinnaam en een e-mailadres. Hieronder zetten we de opties uiteen en geven een indicatie van de kosten.

Optie A: Alles bij Squarespace

Als je een domein hebt dat ook door Squarespace wordt ondersteund (helaas dus geen .nl-domein) dan kun je overwegen alles bij Squarespace te hosten. Voor e-mail gebruikt Squarespace het product Google Workspace

Optie B: Website en e-mail via Squarespace

Hetzelfde als optie A alleen zal je NL-domein extern gehost zijn. Je hebt twee contracten en betaalt voor beiden.

Optie C: Website via Squarespace, domein en e-mail extern

Je hebt een website bij Squarespace en je e-mail en domein wordt ergens anders belegd. Je betaalt voor Squarespace en voor het hosten van e-mail en domein. Zelf werken wij met JK Webdesign uit Alkmaar

Kosten

De exacte kosten variëren en zijn afhankelijk van het Squarespace product (Personal, Business) betaalvoorwaarden (maandelijks/jaarlijks), kortingen eerste jaar en de gekozen aanbieder voor diensten derden. Wij verkopen deze producten niet zelf en voor de exacte prijzen verwijzen wij naar Squarespace. Naar onze eigen inschatting en ervaring is een Squarespace website bijzonder lonend voor de kwaliteit en service die je krijgt.

https://www.squarespace.com/pricing

Een andere factor van belang is of je op een nieuw domein begint of dat je een bestaande site hebt. Bij een bestaande site kun je overwegen bij je huidige aanbieder te blijven of over te stappen.

Inschatting kosten optie C bij een nieuwe site*

Kosten Squarespace Personal en kosten voor e-mail en domein bij JK Webdesign. Betaling per jaar. 

Squarespace: €132 - 10% korting 

JK Webdesign: €27

* We kunnen alleen een inschatting geven want de prijzen worden uiteindelijk bepaald door de derde partijen.

Rob Hoeijmakers Webdialect

Over de auteur

Rob Hoeijmakers is een online professional met ruime ervaring in digitale productie.