SSL certificaat en verhuizen domein

Rob Hoeijmakers

Een goede beveiliging in de vorm van een SSL-certificaat is zeer belangrijk. Dit is een belangrijke schakel in een goede privacy voor je bezoeker. 

SSL-certificaat en zoekmachines

Of je huidige site beveiligd is kun je zien doordat je site-adres begint met https en er een slotje verschijnt in de browserbalk. 

Naast privacy is een SSL-certificaat van belang voor een hogere rang in de zoekmachines. Google plaats sites die geen geldig certificaat per definitie lager. Goed om te weten dat Squarespace standaard zo een SSL-certificaat aanbiedt. 

Verhuizen domein

Als je huidige site al een SSL-certificaat heeft en je verhuist naar een nieuw site zoals die van Squarespace dan duurt het een tijd voordat de nieuwe site het certificaat mag aanmaken. Hiervoor moet de adresverandering eerst over het hele internet bekend gemaakt zijn. Dit kan tot 72 uur duren en in die tijd is de site niet goed met https bereikbaar en krijgen bezoekers een waarschuwing te zien. Heel lastig en een nadeel van beveiliging. Het goede nieuws is wel dat het in onze ervaring minder lang duurt dan de 72 uur die er maximaal voor staat. Het is vaak wel even nagelbijten …

Rob Hoeijmakers Webdialect

Over de auteur

Rob Hoeijmakers is een online professional met ruime ervaring in digitale productie.